Trabzon Sürmene doğumlu Mehmet Seymen, İstanbul’a taşınmasının ardından Pendik Anadolu İmam-Hatip Lisesi’nin ilk mezunlarından biri oldu. İstanbul Üniversitesi’nde İlâhiyat ve Siyaset Bilimi ile Uluslararası İlişkiler eğitimini tamamlayan Seymen, kısa bir süre Diyanet İşleri Başkanlığı’nda imam-hatip olarak görev yaptı. Ardından Milli Eğitim Bakanlığı’nda öğretmenlik yaparak, öğrencilerine milli ve manevi değerleri aktarmayı sürdürüyor.
Yazarlık serüveni, fakülte son sınıfta hazırladığı bitirme teziyle başladı. “Allah’a Adanmak” adlı eser, hocasının ve arkadaşlarının teşvikiyle kitap hâline geldi ve yayımlandığı andan itibaren gündemde yer aldı. Kitapta, İslam’da hassasiyetle ele alınan cihad konusu, Sünen-i Ebû Dâvûd’daki sahih hadisler üzerinden kapsamlı bir şekilde işleniyor.
Okuyuculardan gelen yorumlar Seymen’i motive ediyor. Yeni bir proje üzerinde de çalışan yazar, insanın yapısını dini kaynaklar ışığında ele alan bir eser hazırlamayı planlıyor. Seymen, yazarlık yolunda tavsiyelerini ise şöyle dile getiriyor: “Türkçeyi iyi bilin, yazdığınız konuya hâkim olun ve okuyucunuzu iyi analiz edin.”
Kitabını İkinci Adam Yayınları’ndan yayımlayan yazar, editör Güneş Hanım’a sürecin titizlikle yürütülmesinden ötürü teşekkürlerini sunuyor.
Mehmet Seymen, hem öğretmen hem yazar olarak etkisini sürdürmeye devam ediyor ve yeni eserleriyle okurlarının karşısına çıkmaya hazırlanıyor.