Haber Ara

Milyonlarca haber arasında ara

AKP İstanbul İl Başkanlığı’ndan “İnsan Hakları ve Özgürlükleri Kapsamında Sendikalar Buluşması”

AKP Genel Başkan Yardımcısı Hasan Basri Yalçın, partisinin düzenlediği "Sendikalar Buluşması"nda yaptığı konuşmada "Emekçi insan tüm siyasetimizin en temelinde merkezindeki rol" dedi. Yalçın, CHP'yi de hedef alıp "23-24 yıllık iktidarımız döneminde bize muhalefet olarak getirdikleri tek bir fikir, tek bir tutarlı fikir, tek bir siyaset önerisi hatırlamıyoruz" diye konuştu.

POLİTİKA 08.02.2026 15:35 yenginkoc 53 okuma Okuma Süresi: 2 dk
AKP İstanbul İl Başkanlığı’ndan “İnsan Hakları ve Özgürlükleri Kapsamında Sendikalar Buluşması”
Paylaş:
N

AKP İstanbul İl Başkanlığı’ndan “İnsan Hakları ve Özgürlükleri Kapsamında Sendikalar Buluşması”

AKP İstanbul İl Başkanlığı İnsan Hakları Başkanlığı, “İnsan Hakları ve Özgürlükleri Kapsamında Sendikalar Buluşması” düzenledi. Etkinlikte konuşan AKP Genel Başkan Yardımcısı Hasan Basri Yalçın, sendikaların adil ekonomi ve işçi hakları açısından önemine dikkat çekti:

  • Sendikalarımızın varlığı işçiyle kaimdir, emekçiyle kaimdir. Emekçi olduğu için, emekçi örgütlendiği için sendikalar vardır. Üretimin ve istihdamın sürekliliği de insan unsuruna dayanır.”

  • Yalçın, işçi ve işverenin adil, hakkaniyetli ve hak temelli bir zeminde birbirini tamamlayan iki ana unsur olduğunu vurguladı.

  • Ayrıca, “Alın teri ve helal rızık kavramının medeniyetlerinin merkezinde yer aldığını” belirtti ve HAK-İŞ, MEMUR-SEN ve TÜRK-İŞ gibi köklü sendikaların sosyal adalet yolculuğunda önemli roller üstlendiğini söyledi.

Yalçın, AKP iktidarında çalışanların haklarını korumak için yapılan icraat ve yasal düzenlemelere değinerek, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “İnsanı yaşat ki devlet yaşasın” felsefesini örnek gösterdi ve çalışanların yaşam kalitesini artırmayı hedeflediklerini belirtti.

Konuşmasında muhalefete de değinen Yalçın, CHP’ye yönelik olarak şunları söyledi:

  • “Ülkeyi şehir şehir geziyorlar, tek dertleri hırsızlık ve yolsuzluğa bulaşmış belediye başkanlarını savunmak dışında hiçbir siyasi gündemi milletin önüne getirmemek.”

  • “23-24 yıllık iktidarımız döneminde muhalefetin bize getirdiği tek tutarlı fikir, Recep Tayyip Erdoğan düşmanlığıdır.”

Programa, AKP İstanbul İl Başkan Yardımcısı Muammer Birdal, HAK-İŞ İstanbul İl Başkanı Mustafa İluk, Memur-Sen İstanbul İl Başkanı Cesur Öztürk ve TÜRK-İŞ İstanbul İl Başkanı Halil Faik Erdal de katıldı.

 

 

 

HABER BİLGİSİ
Kaynak: MARMARA SES Muhabir: Yengin Koç
ETİKETLER
Yorumlar
0 yorum
Yorumlarınız editör onayından sonra yayına alınır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.
HES Kablo, Nakkaş Holding’e Katıldı: Enerji ve Sanayi Alanında Bütünleşik Büyüme Hedefleniyor
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
HES Kablo, Nakkaş Holding’e Katıldı: Enerji ve Sanayi Alanında Bütünleşik Büyüme Hedefleniyor