Haber Ara

Milyonlarca haber arasında ara

Fatih Erbakan: "15 Temmuz Bir Gecede Ortaya Çıkmadı"

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, "Türkiye, NATO Zirvesi'nde ev sahibi olarak oturduğu masadan garson olarak kalktı" dedi.

POLİTİKA 16.07.2026 15:25 YENGİN KOÇ 56 okuma Okuma Süresi: 2 dk
Fatih Erbakan: "15 Temmuz Bir Gecede Ortaya Çıkmadı"
Paylaş:
N

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Konuşmasına 15 Temmuz darbe girişiminde hayatını kaybedenleri anarak başlayan Erbakan, darbe girişiminin uzun yıllara yayılan bir sürecin sonucu olduğunu savundu.

15 Temmuz'un önlenebilir bir süreç olduğunu ifade eden Erbakan, FETÖ'nün devlet içerisinde güç kazanmasının siyasi tercihlerin sonucu olduğunu ileri sürdü.

"15 Temmuz'un 15-20 Yıllık Geçmişi Var"

Erbakan, darbe girişiminin aniden ortaya çıkan bir olay olmadığını belirterek, devlet kadrolarının belirli yapılara teslim edilmesinin ağır sonuçlar doğurduğunu söyledi.

Yıllar boyunca yapılan yanlış tercihler nedeniyle FETÖ'nün devlet içerisinde yapılanma fırsatı bulduğunu ifade eden Erbakan, Milli Görüş hareketinin geçmişte yaptığı uyarıların dikkate alınması halinde yaşananların önüne geçilebileceğini savundu.

FETÖ ile mücadelede örgütün üst yapılanmasına yönelik daha kapsamlı bir hesaplaşma gerektiğini dile getiren Erbakan, sürecin hukuk devleti ilkeleri çerçevesinde yürütülmesinin önemine dikkat çekti.

NATO Zirvesi Eleştirisi

Ankara'da gerçekleştirilen NATO Zirvesi'ni de değerlendiren Erbakan, zirvenin kamuoyuna diplomatik başarı olarak sunulduğunu ancak Türkiye açısından beklenen somut kazanımların elde edilemediğini öne sürdü.

Türkiye'nin savunma sanayi alanındaki beklentilerine ilişkin önemli başlıkların sonuçsuz kaldığını savunan Erbakan, özellikle savunma projeleri ve yaptırımlar konusunda ilerleme sağlanamadığını ifade etti.

Zirve organizasyonu kapsamında yapılan harcamaları da eleştiren Erbakan, kamu kaynaklarının kullanımına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

"Türkiye Masaya Ev Sahibi Olarak Oturdu"

ABD ile savunma alanındaki ilişkiler ve yaptırımlar konusuna değinen Erbakan, Türkiye'nin beklentilerinin karşılanmadığını savunarak hükümete eleştiriler yöneltti.

Erbakan, Türkiye'nin dış politikada daha bağımsız ve çok taraflı bir yaklaşım benimsemesi gerektiğini ifade ederek, D-8 platformunun yeniden etkin hale getirilmesi gerektiğini söyledi.

Ekonomi ve Emekli Maaşları Gündemdeydi

Basın toplantısında ekonomik gelişmelere de değinen Yeniden Refah Partisi lideri, emekli maaşları ve asgari ücret seviyelerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Mevcut gelir seviyelerinin vatandaşların temel ihtiyaçlarını karşılamakta yetersiz kaldığını savunan Erbakan, ücret artışlarının yeniden ele alınması gerektiğini belirtti.

Üretim, istihdam ve ihracat odaklı ekonomik politikaların önemine dikkat çeken Erbakan, ekonomik sorunların çözümünde farklı bir yaklaşım gerektiğini ifade etti.

Cenaze Törenindeki Görüntülere Açıklık Getirdi

Fatih Erbakan, basın toplantısının ardından gazetecilerin sorularını da yanıtladı.

İran'da katıldığı cenaze töreninde çekilen görüntüler üzerinden yapılan yorumlara ilişkin konuşan Erbakan, törende yaşanan insani trajedilerden etkilendiğini belirtti.

Erbakan, hayatını kaybeden çocuklara ilişkin görüntülerin kendisini duygulandırdığını ifade ederek, yaşanan acıların siyasi tartışmaların dışında değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

HABER BİLGİSİ
Kaynak: MARMARA SES
ETİKETLER
Yorumlar
0 yorum
Yorumlarınız editör onayından sonra yayına alınır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.
Menemen'deki Geri Dönüşüm Fabrikasında Korkutan Yangın
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Menemen'deki Geri Dönüşüm Fabrikasında Korkutan Yangın