Beykoz Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, görevden uzaklaştırılan Beykoz Belediye Başkanı Alaattin Köseler dönemine ilişkin yürütülen "rüşvet" ve "irtikap" soruşturması kapsamında yeni bir operasyon gerçekleştirildi.
Soruşturma dosyasında yer alan deliller, müşteki ifadeleri ve etkin pişmanlık hükümleri kapsamında ifade veren şüphelilerin beyanları doğrultusunda, aralarında iş insanları, Beykoz Belediyesi Meclis Üyesi ile dönemin belediye çalışanlarının da bulunduğu bazı kişilerin suçlara iştirak ettikleri iddia edildi.
Başsavcılık tarafından yürütülen soruşturma kapsamında toplam 8 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.
İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekiplerince sabah saatlerinde düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda 6 şüpheli gözaltına alındı.
Haklarında gözaltı kararı bulunan diğer 2 kişinin yakalanmasına yönelik çalışmaların ise sürdüğü öğrenildi.
Soruşturmanın, elde edilen yeni deliller ve ifadeler doğrultusunda genişleyebileceği belirtilirken, gözaltına alınan şüphelilerin emniyetteki işlemlerinin devam ettiği bildirildi.
Yetkililer tarafından soruşturmaya ilişkin yeni gelişmelerin kamuoyuyla paylaşılması bekleniyor.