Haber Ara

Milyonlarca haber arasında ara

Çankaya Belediye Başkan Yardımcısı Mesut Akıncı tahliye edildi

Ankara'da Çankaya Belediyesi'ne yönelik soruşturma kapsamında tutuklu bulunan Belediye Başkan Yardımcısı Mesut Akıncı tahliye edildi. Akıncı, Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner'in de aralarında bulunduğu 24 kişiyle birlikte 15 Temmuz'da tutuklanmıştı.

Gündem Site Yöneticisi 4 okuma Okuma Süresi: 1 dk
Çankaya Belediye Başkan Yardımcısı Mesut Akıncı tahliye edildi
Paylaş:
N

Ankara'da Çankaya Belediyesi'ne yönelik yürütülen soruşturma kapsamında tutuklu bulunan Belediye Başkan Yardımcısı Mesut Akıncı hakkında tahliye kararı verildi. 

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, 11 Temmuz 2026'da CHP'li Çankaya Belediyesi'ne operasyon düzenlenmişti.

“Suç örgütü kurma”, “suç örgütüne üye olma”, “rüşvet alma”, “rüşvet verme” ve “ihaleye fesat karıştırma” iddiaları kapsamında, Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner ve Belediye Başkan Yardımcısı Mesut Akıncı'nın da aralarında bulunduğu 36 kişi hakkında gözaltı kararı verilmişti.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden Güner ve Akıncı'nın da aralarında bulunduğu 24 kişi, 15 Temmuz'da tutuklanmıştı. Altı kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

İçişleri Bakanlığı, tutuklanan Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner'i geçici tedbir olarak görevden uzaklaştırmıştı. Güner, hakkındaki suçlamaları reddetmişti.

HABER BİLGİSİ
Kaynak: MarmaraSes
Yorumlar
0 yorum
Yorumlarınız editör onayından sonra yayına alınır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.
Uçaklardan paraşütle 3 milyon fare bıraktılar
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Uçaklardan paraşütle 3 milyon fare bıraktılar
Büyütülmüş görsel